Já bláznivost jsem bláznivá,
a dovoleno mnohé je mi.
Má síla v nevinnosti spočívá,
vynikám nad moudrostmi všemi.
Jen bláznivý pravdou vládne,
nad ním mnohý se pousměje.
Kdo intriky proti mně zrádné
snuje, padne a neuspěje.
Jen šašci a blázni jsou v bezpečí,
před lidskou zlobou a záští.
Dokážou pravdu říct bez řečí,
ukrytí v bláznivém plášti.