Anotace: k
Líbí se
Líbí se vám, že se mi líbíte ?
Líbí se vám bloudův chtíč ?
Nebo mě nelibě spražíte
a všechny touhy pojdou v nic
Líbí se vám chudý chlap
s duší dobrodruha
Stojí vaše nároky za přešlap
Že by váš přítel byl jak sluha
Vy drtíte se na zkoušku
Já prohrál boj se životem
Pozbyl jsem nevinnost koloušků
a prchlivost je mým mottem.
Líbí se vám, že se mi líbíte
nebo váš rozum dusí cit
a ve svůj instinkt věříte
a necháte žal můj z vás přepít
Život je hra
nádherná
Prohrál jen ten
kdo šel z kola ven
Dokud člověk žije
dokud mu srdce bije
tak ještě hraje
ještě má šanci
na další kolo v tanci
15.02.2023 20:19:56 | kozorožka
Srdce nepřekoná nic.
Víra motá a dává dík.
Pravý poklad je, co básník pojal sít.
Mezi slovy jásá třpyt.
Nekonečno dává citu mžik.
I ze slabik se dá pít.
15.02.2023 14:34:27 | mkinka