Nalej mi sklenici, řádně a plnou,
zapít chci bolest a žal.
Valil se na mě mohutnou vlnou,
když ďábel tancoval.
Strhla se bouře, do noci tmavé,
přinesla strach a brala naději.
vichry přihnaly se dravé,
tak dolej mi, sklenice dvě – raději.
Tak, jako bolest, zmizel i žal,
jen zůstalo truchlivé ráno.
Když jsem se z okna díval,
všude klid, a já měl rozestláno.