Motto:
Jak se má náš vládce,
je ještě vzhůru, anebo spí sladce ?
Rány osudu:
Bratr: Kdo buší na vrata, mé dači ze zlata,
kdo ruší můj posvátný klid ?
Sestra: To jsem já, tvá sestra rodná.
Bratr: Moje sestra ?
Sestra: No přece ta – s kosou.
Bratr: Ta zubatá ?
Sestra: No vidíš, vystrč hlavu,
přišla jsem z daleka, nesu ti zprávu.
tak otevři, neboj se nic.
Bratr: …kozáci ?
Sestra: Otevři, jsou ještě daleko - od hranic.
naši mě poslali, volá tě máma,
táta furt chlastá a ona je sama.
Tak sbal se a půjdeme spolu.
Bratr: Do nebe ?
Sestra: Do nebe ne, tam bys chcíp,
do pekla, tam bude ti líp,
do pekla černého, až úplně dolů.
Autor: Až zpráva ta světem se rozletí,
úsměvy vykouzlí dospělým, i u dětí
a svět štěstím se rozzáří celý.
Už těší se, po válce na neděli.