Sítě ve vodě položené,
ohníček na břehu:
kolem noc plná přání a nadějí.
Vánek Měsíc nedožene,
a v příběhu
rybáři s rybami zápasy svádějí.
Jeleni troubením svolávají
laňe k podzimu:
s jarem kolouchy potkáme.
Válečné hry spolu hrají
a v polním dýmu,
zubaté slunce hledáme.
Na větvích kyselé trnky jsou do fialova,
domodra, někdo by děl:
s rudými šípky soupeří.
Mladí jestřábi, na letkách mají pera nová,
loví, už nemají na příděl,
loví, dokud se nesšeří.
Krásné :) ... až jsem úplně zapomněla na tu dnešní přetahovačku o moc, co sváděl únor s březnem :)
26.02.2023 19:12:16 | Narra