Motýl
Anotace: Barevnost života 2023
Narodil se motýl z larvy
a dal světu barvy.
Moucha špitla do ucha,
že je zem kulatá.
A tak vedle spolu žili
i si pomáhali.
Přišla dívka a pohladila je.
Nezabíjejte je.
Život jsou jinotaje.
Vše živé štěstím zraje.
Byla spisovatelka
a na knize vždy seděla moucha.
To zemřelí nad ní stáli,
aby ty verše v koši nezůstaly.
A tak vlastně píše díky mouše,
co jí podpořila tiše.
A ten motýl lítá a laská listy
v barvách duhy.
Pak noty duše najdou vjemy.
Jedenáctileté dítě probouzí své sny.
Příroda dá zázračné dny.
Holka, tak se zvedni,
řekla moucha a přišly pohádky
o Bubácích.
Motýl zpíval i z dálky kýval.
Však přijde čas
a moucha i motýl láskou zaplní sál.
Přečteno 150x
Tipy 22
Poslední tipující: jort1, Květka Š., Sonador, Evžen Zachariáš, Fialový metal, kudlankaW, Kan, kozorožka, Psavec, Stanislav32, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)