Ve staré studni,
na provazu chatrném
vědro visí.
Vodu v něm dávno zvedaly,
prastaré ruce čísi,
aby koním daly pít.
Už před věky
voda se ztratila
a písky času
dno dávno pohřbily,
nelze u ní hledat spásu:
rozhodni; kam, vlastně, jít ?
Studna, co vodu nemá,
velmi se podobá
člověku bez života:
nedýchá a neochrání,
je jenom prázdná hmota:
pověz; dá se jí odpustit ?
Je.
Třeba jít hlouběji.
Tam se nachází veškerá odpověď. :)
28.02.2023 11:32:55 | jenommarie
K tomu je zapotřebí notné trpělivosti. :-))
28.02.2023 13:38:22 | Kan