Na hrázi v kamení stojí,
nemá nohy nemůže jít.
Veškeré smutky pohltí
aby v okolí byl klid.
Vyvraťte vrbu z kořenů,
hlínu a vodu, ať může žít.
Na hráz rybníka hlínu dejte
a v rákosí ať není klid.
Mrtvolnou hladinu ať vítr čeří
hřebeny vln pak žalovat smí
Ať v hlíně vrba zas "vzkvétá"
Život v ní nechť plní ty dny.
~☆~
udělat píšťalku a ohlásit se nebi.... krásná báseň*
06.03.2023 08:56:57 | Sonador