Chtěl bych v tvých očích číst,
co v nich máš, milá, skryto.
Za listem obracet list:
lásko, dopřej mi to.
Chtěl bych z tvých dlaní číst,
tvůj osud, i osud náš.
Víš, i v dlaních, to jsem si jist,
je psáno, co ukrýváš.
Chtěl bych ze rtů tvých číst
slova lásky a citu.
Rosa padá do ptačích hnízd:
odpověz; jsi tu ?