Anotace: Otázka je, kdy zase voda pretece
Stavy IV
Naprázdno po špičkách hltám délky stepní,
vychodit si v hlavě čistou mýtinu.
Měsíce hříšně plynou v prázdno,
leč jsem rád větru do plachet, jež mi ženou přátelé
Vyčistit zuby, umýt se, sníst banán, zvednout se z postele.
Takové studné minimum, kdy je kousek na dno.
Po těch týdnech měl bych být k světu,
jenže je tu nechutenství a prázdnota, anebo zmar s vášní
Těžko vybrat si, tak hledám chvilky, jež se cení,
a tak ptám se slunce "Kdy paprsek dáš mi ?".
Jenže katarze není,
tak ztěžka se nota mění,
tohle nemá rozuzlení,
lakam jaro na mezi s šálou plnou bodláčí,
modlím se v květy kopretin - jenže to nestačí...
Snad pouze soudce čas
umí spravit, co zlomilo se v nás.