Rozkvétají, jívy nedočkavé,
ještě leží na horách sníh.
Nečekají na jaro dravé,
pupeny vzpouzí se na větvích.
Dívám se na ně a říkám si:
kdy se to jaro přižene ?
Vlaštovky – kdy si to přihasí,
na větru vlně rozmražené ?
Rozkvétají, břízy nedočkavé,
život kolkolem se budí.
Nečekají na jaro hravé,
i když vítr ještě studí.
Rozkvétají stromy nedočkavě,
ale jsou plny studu ještě.
Rosa už neumrzá v trávě,
stejně jako kapky deště