Početím jásavých proudů vine se
v potěru hloubek nitrožilní Slunce
vděk křídových víl o kámen zakopl
studíš - megalit vnořen v polní trávu
v jezero, v mládí z akvamarínu...
Spouštíme křižáky vlákny nahoru
dřeme v alejích osamělých hvězdných drah
na pavlači blesky letí z pěstiček dítek moří
melodicky, metodicky - jako vždycky
vymilovala sis nárok pohladit bubínek...
Pero zlomeno a inkoust kouše svatým ohněm
tekuté cosi střetlo paměť nahou jako kost
a flétny hojí kosmických bálů parkety horké
sirén sten voní a zjasňuje oči milosrdných
podej mi prst a ruce pak usnou samy...