Je to už dávno, co spolu
s jinými kráskami chodívala.
Večer co večer na molu
módu nosívala.
V záři reflektorů se hřála,
jezdila městem, nocí v kočáru.
Dámu z velkého světa hrála,
a pak ji znemožnili v bulváru.
Každá ostuda trvá, než nahradí ji jiná
a v kontextu událostí zmizí.
Už je to dávno, již si nevzpomíná,
kdo v paměti si neuklízí.
Dnes prochází alba fotografií,
denně jimi se probírá.
Pár plakátů, starých litografií,
v zrcadle – krásu předstírá.