Pne se potok pralidských sil
děvečka ze spony jas sálá
i těžkne k zalknutí to proutí
k nebi popela vůně bude
pršet, ach pršet do úst užovek
již bílé tmy zítra porodí hoře
a malin květ vsají ti mistři
zpěvem bronzovým sílu dávaje
i chlebem pnoucích klasů
rozrušené země...
Uč dechu ústa zlomená láskou
bosé to a suché bledule pergamenů
tlak tisícerých dlaní
v jeskyních mizí a lyry zní z kůru
dvě malvice očí z loučí šálí tóninami
a jádro sluneční aury nosíš
tam kde tma tančí valčík
tam kde polibky jak lípy
rostou po kluzišti ze slz
Pověz kdy a zda v míru
porodíš sama sebe v hloubi duše
by ve stínu vrby až peřeji dotluče
srdce rozervané
ve víno moře
proměnilo se