Jsem špinavý a chlípný,
děcka maj ze mě plný plíny.
Pomalu se šinu za tebou,
Všude zavíraj psy do kotců
a modlí se ke svatým otcům.
Když jedu za tebou,
vesnice je jak ve válce,
valí se mlhy chuchvalce.
Náhle se vynoří můj náklaďák,
v něm sedím já a můj bolavý kaďák.
Když troubím psi vyjou,
děcka doma strachy chčijou.
Už všichni ví že jedu za tebou,
nikdo mě tu nemá rád,
jen ty a tvůj prázdný hrad.
Všichni vesničani strachem kvílí,
starý pany hrozně šílí,
těší se na drby až z toho serou.
Usmíváš se a neseš mi chleba,
místo rumu vodu, to neva.
Už u plotu se celý vyslíkám,
výkřiky starých panem slýchám
a bimbám se s ním za tebou.
Otevřeným oknem se zvuky linou,
prasárny jako s žádnou jinou.
Celá ves zacpává si uši,
pro tebe zaprodal bych duši,
když večer u tebe usínám.