Básníku lásky, povídej,
a můžeš i přehánět; co máš-li ?
Včera si v zahradě zpívala
tvá známá, ta bruneta s mašlí..
Říkají, že první jsi mezi všemi,
kdo svádění povýšil na umění.
Ale, jsou i prý takové,
co tvůj um nedocení ?
Jaké to musí být, můžeš-li
vládnout tím mocným kouzlem,
vždy dosáhnout svého,
a nikdy silou a nikdy po zlém ?
Pohledem krotit prosté i dámy,
a vlídným hlasem a tichými slovy
zmámit je, ať chtějí být
tou poslední růží Casanovy.