Židle jsou na stolech,
bezduchý číšník pod nimi zametá,
trápí ho sípavý dech,
utěrka se mu u pasu třepetá.
To byl, zas, den s kouskem noci,
na všechno sám, a k tomu ty řeči
poslouchat, a navíc bez pomoci,
bolesti v zádech, lýtka v křeči.
Nesnadný, pinglů starých, je úděl,
štamgasti pijou jenom na křídu;
spropitné ?, řeknou; bys chtěl ?,
při zemi žijí, ale žijí, na tu bídu.
...český hospody chřadnou...a špatný je že se zdražili i tringelty.
19.03.2023 18:25:50 | Marten
Co naděláš, život je boj. :-))
19.03.2023 19:09:40 | Kan
Hmmm..
mnohdy tak je. Že se drží jen z tradice, která v nich zůstává a slouží..svému řemeslu..i v nelehkých časech .
Kane zas vyprávěj..ráda tě čtu.
Pěknou neděli TI přeji. :)
19.03.2023 11:18:41 | jenommarie
Rád pozoruji lidi a představuji si, jak asi žijí. Nic to nestojí a pak se snažím
napsat krátký příběh. Pokud se to někomu líbí, pak mě to těší. Děkuji za komentář
a přeji hezkou neděli. :-))
19.03.2023 12:27:49 | Kan
Však i já;).
Fajn, že umíš v krátkém..tolik zachytit.
Také TI děkuji:))
19.03.2023 12:53:52 | jenommarie