Sklářský kmen kolem píšťaly vine ,
dechem svým dává číši tvar.
Horký pot s čela se mu řine,
s žízní jako dromedár.
Umem svým sklo živé tvoří,
krásu, co hvězdy závidí.
Skleněné slunce, div se nerozhoří,
v růžencích pro lidi.
Rubínové květy, sklo křehké jako slzy,
je nevysuší pecí žár.
Život krásný, sklářům se neomrzí,
…to umění je dar.
Velký dar, u nás je opravdu vzácných řemesel..a zdá se, že lidé si je vzít nenechají..i když jim doba nepřeje a vystrnadila výrobu..výroba z číny aj.
Toto nelze nahradit..ruce a srdce.:)
Opět jsem moc ráda četla milý Kane, hezký den přeji.
20.03.2023 11:30:59 | jenommarie
To jsem rád. jenommarie, děkuji za komentář.
20.03.2023 11:46:21 | Kan