Plamen Slunce
V plameni Slunce
spálím vše zlé,
bude mi lehce,
a mé srdce veselé.
V plameni Slunce,
temné části mysli
já zničím hladce,
nebudu už v pytli.
Bohužel nemám
ten Slunce plamen,
stále ho hledám,
na srdci jen kámen.
Mám jen pohou,
naděje jiskřičku,
už dobu dlouhou
slzu mám na víčku.
Já stále snažím se
rozdmýchat tu jiskru,
aby rozsvítlila se,
a já bych mohl vzhůru.
Já jiskřičku držím
ve své malé hrsti,
ochránit ji musím,
mezi svými prsty.
Černota sápe se,
svými pařáty po ní,
jiskřička klepe se,
velmi se totiž bojí.
Zahlédnu plamen slunce,
je vysoko na obloze,
temnotu ničí lehce,
je mi chvíli blaze.
Ale duše moje
je stále černá,
k plamenu Slunce je
cesta nedostupná.
A tak zírám vzhůru,
Slunce plamen vidím,
v ruce pouhou jiskřičku,
doteď tam civím.