Orchidej,
tajemná rostlina,
jejíž krásné květy
prázdno tají
v barevném jinotaji.
Nemají nektar,
nesytí, nic nedávají.
Uprostřed zimy stejně jako v máji
položí jen jednu otázku:
"Jsi připraven umřít
hladem pro lásku?"
Ach všechna má šálení,
přec vás mám rád
a stále budu orchideje zalévat.