Anotace: studentské povzdechnutí, nutno brát s nadhledem. PS: snad ne jen kvůli diplomu
Je to vážně tvrdá šichta
dny, jako je tenhle
hluboko v dolech rubeš to kamení
= vstát, nakoupit, uvařit oběd
Ramena zbrocená
Umýt se, učesat
Svaly tě bolejí
Dokopat se vyjít ven
Šestnáct hodin bez světla
Odpolední přednášky
Špinavý, od potu
Píšeš si poznámky
a večer znavený
odpadneš v kómatu.
Každý den vracíš se
do stejných kolejí
Sto roků v šachtě žil
zbaven všech nadějí
Sto roků studoval
jen kvůli diplomu.