Oči jak saze spálených biblí
v průlivech ňader loví paprsky tmy
tvůj lačný a laskavý stín utichá
a spěšné psaní pod listím tleje
Vlasů proudy tekly dlaněmi
hlasy mlčely od kuropění
řetízkují a hladí pleť i dnes
ano - poznaly ústa osamění
Vlají tvé kučery v záři blesků?
I v holobytu nezvaných duší?
V prach se sypu a metám slzy
Jen našeptané perly propadly se
Ohniska pramenů v řekách spí
umírají a v živých tělech pálí je
domovy plazí se v mangrovech
jak hříva bez kabátu a bez šály
Plamínku nech se dechem zmámit
dřív než polaskám tvou šíji hřejivou
pohlť těla v změť pomerančovou
pohleď - kapka! Prší květy pocitů!
Téda, skvělý text :)
26.03.2023 09:27:02 | Narra