Pavoučci na nitích polétají,
bláznivý smích cudně tají.
Když omylem přistanou ti ve vlasech,
než řeknou na shledanou, ztiší dech.
To babí léto je rozesílá;
kam je to, řekni mi, moje milá ?
Vítr je odváží, sám neví kam,
žádný se nesnaží cestovat sám.
V tom hojném čase už listy kvetou,
motýlům, zdá se, hlavy pletou.
Pavoučci na nitích dál si letí,
na vlnách větrných - podívej, další a třetí !
Na loukách
ve větvích
mezi listy
i mezi květy
pavoučci byli a už pryč letí *
Moc hezky jsi popsal babí léto. :)
25.03.2023 22:18:23 | jenommarie
To mě těší. Děkuji za komentář. :-))
26.03.2023 13:09:24 | Kan