V zenitu sokolí peruť ódu pěje
steskem uzamykám sruby prašné
vlčí panenky křesají o svit Měsíce
polehlo zrno - a ty tu zase nejsi
Ani podkroví loktů jenž oči kryjí
nesmyje hlad cestou ke studánce
těžká noha brázdí krev a hvězdy
nebylo už ráno závěsem tkané tu
Bažiny jak víry žhavé jsou zrána
mizíš a všude jsi v rozvalinách
havrani uhlem kreslení zvou tě
obrazy lehly v truhlách dubových
Zasyč jazykem rozeklaným dámo!
udeř bleskem do svých skrání!
ať shoří pařez nejsoucí v srdci!
napověz kde milé dech spočinul!
Jak bys hledal v Skandinávských Ságách. Dýchla na mně*
27.03.2023 16:19:53 | šerý
děkuji ti šerý namnohokrát. No ty skandinávský ságy - to není špatnej nápad. Ještě zvážím
27.03.2023 17:00:27 | Pablo Kral