Starý muž do křesla sedá,
má mnoho na srdci,
vhodná slova hledá.
Ze života, vnořený do příběhů,
vyjevit chtěl by teď,
na pravém když stojí břehu
řeky života.
V ní ještě život kolotá,
však blíží se brod.
Umožní starci uvidět
na druhé straně řeky bod,
kam cílí jeho žití.
Ten láká jej a volá,
trvale na cestu mu svítí
a spočinout mu nedá.
Vzneslo se hejno holubic,
rozkvetly bílé lilie,
poslední křídlo, a pak nic,
ztracený čas již nežije.
Snad dobře, že v poklidu svého domu.**
29.03.2023 20:48:12 | jenommarie
Jen tam na něj vzpomínky promlouvají ze všech stran. Jen tam jim může svůj odkaz
zanechat. Děkuji za komentář. :-))
29.03.2023 22:04:25 | Kan