Milenci, opilí, moudří a blázni
hladoví malíři na ticho,
co z rukávu místo es tahají slova,
pak skládají z nich mozaiky.
...
S odkazem Gellnera, Máchy a Bezruče
jak dětský švihadla, křídy a obruče
Malíři na ticho
a snílkové k tomu,
co bloudí v ulicích,
než zamíří domů
Tahají z klobouku a potom skládají.
Někteří nahlas,
většina potají.