Už září déšť, má květy zlaté.
A keře ? Chlubí se pupeny.
Jaro se budí – rozevláté,
jak vlasy tvé, zbarvené do heny.
Zrána je tráva ještě jinovatkou zkřehlá,
ale jen málo, rychle se v slunci otřese.
Zatím se choulí, jak dívka co nepostřehla,
že bloudí na nesprávné adrese.
Jaro je čas, co o překot běží,
dere se ven, vždyť slunce mu velí.
Je jako kůň, jenž utíká bez otěží,
vzpíná se, ržá, nebo, jen tak zaševelí.
Už ať se opět opře do otěží
a cválá naší krajinou.
Už žádnou zimu venku nechci
jen s květy jaro obejmout. :)
Moc hezká báseň Kane.
29.03.2023 20:54:01 | jenommarie