Sbírka: Trinita - o pohledu shora
Až zvrhnu váhy
a do Tvé nekonečnosti
vystřílím všechny náboje,
.
až z Mléčné dráhy
zkysne Ti mléko věčnosti
v škraloupů závoje,
.
až se Ti zadře hvězdný kolotoč,
.
už jen zašeptám do ticha:
.
Proč tohle všechno
.
proč
...
.
Někdy zdá se, že svět není nic než utrpení
Duše zraněná cítí žal a zlost
Ach můj bože, proč? Netrpěl jsem dost?
Každá lidská bytost nese svůj kříž
Ze sebe jej sejmeš, až smysl pochopíš
Život je přec škola, k ní patří zkoušení
A má-li zkouška smysl, je vše jen učení
30.03.2023 17:25:22 | kozorožka