Anotace: ...
jeli jsme tramvají
a já si všimnul
že se jí na prsou dělají mokré skvrny
o velikosti pomeranče
mám moc mléka...
povzdechla si
vystoupili jsme na hlavním nádraží
dovedl jsem ji k hordě bezdomovců
slyšte holoto!
tato žena má nadbytek mléka!
vy máte hlad!
vyřešme dva problémy naráz!
posadila se na kartonovou krabici
vytáhla prs
a jako miminko
k sobě přivinula prvního váguse
ten sál a spokojeně oddechoval
během bumbání ho šimrala
v rezavém plnovousu
když se napil
vzal jsem si ho do náručí
a nosil ho
aby si odbrknul
rychle se to rozkřiklo
při dalších kojících seancích
už se tvořily desítky metrů dlouhé fronty
za několik týdnů
odstavila své dítě od mléka
brzy již žádné neměla
po čase jsem náhodou narazil
na onu partičku
obestoupili mě
a ten s tím rezavým plnovousem vytáhl nůž
kdy zase dostaneme mlíko?
už ho nedostanete
už žádné mléko nebude
to mě nezajímá!
a bodnul mě do krku
Celou dobu jsem si říkala, zda to graduje k tomu, co myslím. A ano .. Tedy, zase trochu jiná "poezie" ve zdejších vodách. Není na škodu ..
31.03.2023 20:23:44 | Vivien