Obraz
Kdybych byla malířem
Namalovala bych lidskou tvář
Tvář a před ní nebeskou zář
Ze všeho toho údivu
Jak řítíme se kupředu
A svět se točí, točí dál
Kdo je ten, kdo by o to stál?
Kdybych byla malířem
Byla by za tou tváří temnota
Temnota, jež rozlévá se do světa
A žene nás na práh poznání
Jako když kůň tryskem uhání
A před ním už jen pád
Zůstane, kdo by ještě vstal?
Kdybych byla malířem
Namalovala bych svět v jednom reji
Svět, vstříc tancům s farizeji
A vlídnou tvář, která vidí,
Že tohle je ta cesta mnohých lidí
A nezbývá než tančit, tančit dál.
Kdo z nás by o to ještě stál?