Kopretina
To kvítí s bělostně čistými listy
To kvítí se středem zlatavým
Na louce kvete jen místy
Kvete však se srdcem laskavým
Utrhnou by ji bylo škoda
I přes nádherný pohled
Vystihuje ji přeci svoboda
Tak ber prosím na to ohled
Pozastav se na pouhou vteřinu
Přivoň si k líbezné vůni její
Tancuje lehce ve svém stínu
Zapamatuj si to na později
Pokud bude někdy hůře
Když přijde ta nepříjemná hodina
Až přijde ta černá bouře
Je tu vždy ta jedna kopretina