Jak oblaka po nebi, na vlnách
lodě s bílými plachtami plují
a míří bůh ví kam.
Na moři neklidném se pohupují,
neznají z bouří strach.
Hejna mořských ptáků,
nad plachtami prolétají,
na ráhnech hledají spočinutí.
Křídla, jakoby andělská mají,
náhle vznesou se do oblaků.
Lodě vrací se, vezou čaj a kávu,
hedvábí a v pytlích koření
měsíčnou nocí.
Noc v den se promění,
když lodě vplouvají do přístavů.