Zrcadlo křivé, pravdy ukryté
falešným rámem praskliny schované
Zdobení barvené, falší kryté
nepravdou lepené, co hřeby má být zb"i"té.
Tváří spousta a každá jiná
doma, ta faleš v koutech se tváře skryla.
Na dětech hoduje
však jinak jinou staví tvář.