Anotace: Vrací se od kněží a stále neví, jak je to možné. Ještě si pamatuje, jak se k nim připojil po Jeho kázání na hoře. Jedna část mysli Ho miluje a ctí nadevše. A druhá Ho zradí. Jako kdyby ji ovládlo zlo. Dokázal tomu vůbec předejít? A jak s tím žít...
Sbírka: Trinita - o pohledu shora
Kdo smí vystoupit
na tvou horu,
do tvého stanu,
Hospodine?
.
Jen bezúhonný?
Jen spravedlivý?
Jen pravdomluvný?
Jen nepomlouvačný?
Jen bohabojný?
Jen přímý?
Jen skromný?
.
A co já... člověk?
Tenhle žalm mi přišel zajímavý jako Jidášova úvaha. Proto jsem ho sem dal na Škaredou středu. Je zvláštní, jak odlišné reakce to ve vás vyvolalo. Diky všem.
13.04.2023 10:43:24 | TRlVlUS
"Když se člověk na člověka hněvá, může hledat uzdravení u Hospodina?"
05.04.2023 20:02:15 | kozorožka
a co bůh, je spravedlivý nebo porušil všech deset? .)
05.04.2023 11:28:53 | Constantine