Brána na konci ulice
zamčená je a rzivě hledí.
Za ní slavíci slaví velice
a ani na chvíli neposedí.
Rostou tam z růží houštiny,
tráva je vysoká nad kolena.
Člověk tam nežije jediný,
pravda, ani muž a ani žena.
Když kolem jdeš té zahrady,
to houští s tebou se táhne,
aby skrylo svá kouzla, své poklady,
když kolem jde, kdo po nich prahne.
Za branou na konci ulice,
slavík a jedna, či dvě slavice,
písně své, po celý den, si hrají,
ať chce, či ne, to zahrada neutají.
Zahrada ticha :)
05.04.2023 20:46:21 | Narra