V noci mi narostla křídla,
jedno černé a druhé bílé.
Vím, zdá se to pošetilé,
vážně, mám dvě různá křídla.
Zdá se to nepravdivé,
anděl – půl vznešený, půl padlý.
Tady kvetou růže, tu zvadly,
tu mrtvé jsou a tady živé.
Vyšel jsem do ulic, mezi lidi,
nikdo za mnou se neotáčí.
Sousedky baví se na pavlači,
tuším, že nikdo mě neuvidí.
Ze mě stal se jenom stín
a člověk bez fantazie.
Stín, co ve stínu žije,
v zahradě plné kopretin.
Proč narostla mi ta křídla,
a s nimi starost nejedna ?
Jsou krásná ? Jsou nevzhledná ?
Proč, vůbec, rostou lidem křídla ?
Třeba je někteří lide vidí, tak si je ochraňuj, hlavně to bílé :-) Standa
06.04.2023 11:43:38 | Stanislav32