~~~~~~~~~~~
Podle jarního zabarvení
dáme se do kraslic malování.
Modrý je přece modřenec
krokus a taky ladoňka
barvínek i malá pomněnka,
kandík,ten psí zub je růžový
a zlatý to je déšť co neprší.
Ten co nás jarně potěší.
Žlutá je mochna,jó,to se ví
pampeliška i orsej jarní
a červené jsou rty slečny,paní.
A na stromě zahradníku
kraslice nám rostou.
Počasí tak trochu aprílové
chvíli je slunečno pak se mračí
to veselé velikonoční svátky
to přece vůbec nerozbrečí.
Tak si je všichni ve zdraví užijte
přeji všem bohatou pomlázku
hodně štěstí a času na lásku
a ať máme všichni po roce
sluníčkové Velikonoce.
Aspoň tak trochu.
~~~~~~~~~~~~