Moje vesnice

Moje vesnice

 

Moje vesnice

 

Má vesnice je velmi krásná,

musím říct, že jsem zde velmi šťastná….

 

Je to tady jako v pohádce.

Kolem samé, kopce, lesy,

všude samá příroda.

Nedivím se ani trochu,

že tomu někdo neodolá.

 

Renovují se zde domy,

i nové se staví.

Je vidět, že to lidi

přes to všechno baví.

 

Máme tady velké skvosty

jako Franty domeček,

potom po jeho rodičích

opečovávaný hrobeček.

 

Také je zde dřevěný kostel

svatého Ondřeje.

Teď mohu položit otázku.

Kde má ves vlastně je?

 

Pro ty co to neuhodli

mám několik tipů.

Na stránkách naší obce

je několik hitů.

 

Teď začalo tady jezdit

strašně hodně lidí.

Ne, ale proto, že by chtěli vědět,

kde Palacký bydlí.

 

Oni hledají nějaké rámy

pro krásné fotky.

Přitom ani neví,

jaké tu máme skvosty.

 

Nádherný mlýn

holandského typu.

Nebo všechny kostely.

Unikátní stará stavba fojtovy stodoly.

 

Uprostřed náměstíčka

Palackého socha.

Vedle něj lavičky

pokud by se chtěl někdo kochat.

 

Jeli někdo na modernu

vypraví se za hřiště,

tam velká židle nachází se

pro vysoké jedince.

 

Pokud už budete splaveni

dám jeden bezva tip.

V našem hodslavském moři

můžete se ochladit.

 

Kdybyste jste i žízeň měli,

studánky by to vyřešily.

Je tady opravdu krásně,

je tady o co stát.

Ani tady nejde

ty krásy všechny rozepsat.

Autor Marťas9, 09.04.2023
Přečteno 180x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, Marten, Stanislav32, mkinka, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Moc hezké.

23.04.2023 04:49:09 | Václav

líbí

Děkuji

23.04.2023 08:10:08 | Marťas9

líbí

všude dobře, doma nejlépe ;)

09.04.2023 11:51:08 | stormeater

líbí

Děkuji, přesně tak jak píšete.

09.04.2023 13:40:09 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel