Duše básníkova
darem slova požehnaná
krásně zpívá
jako slavík časně zrána
Báseň verši zpívá
i když slova někdy matou
hudba poezie
má svou sílu svatou
Verš se s veršem snoubí
rým s rýmem ladí
báseň duši hřeje
slovy svými hladí
Slovy maluje
duše básníkova
báseň jako louka
jako květy slova
Verše spolu tančí
rým se v rytmu pohupuje
v doprovodu ticha
tančí krásná poezie