Anotace: Předesílám, že se nejedná o můj příběh. Jedná se o fikci; trochu odkoukáno ze života okolo mně.
Já se ptám
a ty jsi ukřivděná:
máš o sobě velké mínění.
Jsem raděj sám,
i když jsi hezká žena:
ale, krásu jen hlupák přecení.
S tebou je život těžký,
není, čím se ti zavděčím:
záměrně jsi uražená.
Já chci jet, ty chceš pěšky,
málokdy ti rozumím,
i když jsi moje žena.
Ke stolu sedáme jen o Vánocích,
pak zase každý sám:
už mi to ani nevadí.
Vítr se prohání ve větvích,
jednou je tady, jednou tam:
žiješ si v paláci a já v podhradí.