Zábradlí kalené lázní vína
krví zmučených kabernetů
jícny jam hlt sunou po patře
hyne listí, sílí révy
těla vosích dam jak rukávy
i flanel v ohbí hází jiskry
zápustky pecí a pláč škunerů
vulkánům vznět dávají
a luky tětivou těhotné
krouží kondořím okem
prostři mi na včerejší ústa
co bojíš se vtěsnat do rtěnky
nespatřených ulic
v řečišti spících stínů...