Vlasy ji voněly po heřmánku,
taky mátou a jitrocelem.
Rosou je smáčela z bílého džbánku,
touha chvěla ji tělem.
Rusalka jak z porcelánu křehká,
v hladině studánek se shlíží.
Dotknout se můžeš ji zlehka,
jen zlehka, to ji neublíží.
Vlasy ji voněly po heřmánku,
taky šalvějí a lipovým květem.
Vídám ji ve snu, v spánku,
pokaždé, když loučím se s létem.
Milé poblouznění :) Jak to umí jedině bylinky a Rusalky :)
13.04.2023 20:30:35 | Narra