Úplněk
Nevím, co se nyní děje
úplněk se mi do postele dere
je to sen, nebo skutečnost
za chvíli ho budu mít ale dost.
Kdyby aspoň splnil přání,
bylo by jich hodně k mání.
Všem hlavně zdraví, to se vždy přeje,
pohodu, lásku, té není dosti,
pak všichni přemýšlejí jen na blbosti.
Chudým a hodným trochu víc peněz
nechat je zkusit ten život snažší,
aby si oddýchli a byli šťastní.
Bohatým ubrat, hlavně těm co si nic neváží,
možná si potom vše rychle rozváží.
Politikům sebrat tu jejich moc,
už toho bylo vážně až dost.
Nastavit pravidla normálních lidí,
sebrat jim platy, konta ať se jinak živí.
Můžou všem dokázat, jak lze vše zvládnout
a po dlouhém čase můžou zas vládnout.
Třeba se dožijeme lepší doby
Budeme vzpomínat….
Co by, a kdo by…
Kéž úplněk mnohá přání splní
a každé srdce se láskou plní...
Opatruj se, Marti (*)
15.04.2023 23:16:03 | Emily Říhová
Od jisté doby se snažím nedívát a hlavně nevnímat veškeré zprávy, z domova a ze světa. A je mi na tom světě líp. Pokud se tady něco chystá stejně tomu my obyčejní lidé nezabránime. Preji pěkný a ničím nerušený den.
14.04.2023 10:59:16 | Marťas9
jsem plný optimismu, ale takovým pohádkám fakt nevěřím, že systém se změní a bude líp, bude hůř ,) pomalu sem jde čína a ta je moooc skvělá .)
14.04.2023 10:30:17 | Constantine