Kdekdo vidí, že padá,
ale nikdo neví, kam padne:
těleso kosmické – zrádné,
samo hádá.
Vesmírem letí,
cestu si nevybírá,
někdy vtáhne ho černá díra
do podsvětí.
Občas má i štěstí
a vesmírem v klidu prolétá,
jako meteor, nebo kometa
se zlou předzvěstí.