Sbírka: Dualita - o hře polarit
Lodě už dávno odpluly
I odliv je už na ústupu
Dřevěný maják potemněl
Ustala bríza na pobřeží
.
Mé mapy cíle minuly
Iluzím nastavuju lupu
Loukoť hodin jsem podepřel
Ať čas na chvilku nepoběží
.
Otevřu dveře vzpomínkám
Modravá noc mě k tomu nutí
Elegán měsíc o nás vypráví
Souhvězdím ve svém blízkém okolí
.
Na kostky ledu namíchám
I pár polibků na usnutí
Lehounký dech mě k tobě dopraví
A ve snu stát se může cokoli