Pták uvnitř kostela
zmateně od zdi ke zdi létá,
o barevná okna křídly bije.
Do rukou vzepjatých
chytit se nedá, běsní,
bolestně volá.
Vrata ! Otevřete vrata,
ať najde směr,
cestu ke svobodě.
Usedne na oltář
a zpívá usedavě,
paprsek slunce hledá.
Zpěvem svým přivolává
paprsek naděje, co ukáže mu
kudy ven za sluncem.
Paprsky v kostelích jsou zrádné :) Ten z pozlátek, ten z vitráží... Není divu, že nebohý ptáček.. jen zmateně naráží... krásné
20.04.2023 13:16:15 | Narra
celkem příjemné čtení .)
20.04.2023 12:10:33 | Constantine