Sbírka: Dualita - o hře polarit
Napíšu báseň. Jen pár řádek.
A bude o lásce
a trochu o toužení.
.
Začneš ji číst na jeden nádech
a hláska po hlásce
tě s noční rosou změní.
.
Pak k ránu, u všech těch mých rýmů,
chviličku před svítáním,
než obzor začne jasnět,
.
jako po tenkém proužku dýmu
touze se neubráním
a vystoupím z mé básně.
.
Podlehnem vášním bez tíže
a až se unavíme hrami
a já na tvou hruď klesnu,
.
ty překvapeně zjistíš, že
všechno co bylo mezi námi,
stalo se jenom ve snu.