Šiperka
Máme doma šiperku
jmenuje se Dastíček,
už fakt ani nevím,
kolik si získal srdíček.
Je to malý lumpík
mluví s námi očima,
normálně z nich přečteme,
co to všechno znamená.
Když nepomůžou očička,
nastupují tlapky,
nebo potom panáček
postoj malého Ťapky.
Srdíčko má skoro
jako lidské bytosti,
to rozdává kolem
jenom samé radosti.
Je už tady s námi
víc jak osm let
doufám, že se dožije
ještě tak sto let.
Rozdává všem úsměv,
až k třem srostlým zoubkům,
jenž mu vykukuji
zpoza šedých chloupků.
My mu doma říkáme,
že je černé štěstí,
kdo by mu chtěl ublížit,
tak dostane pěstí.
On si myšák ublížil
nyní ale sám,
musí k pánům doktorům
na operační sál.
Vše se v dobro obrátí,
chvilinku si spočne,
rána se zahojí,
pak to zase začne.
Dastíček je také výmarský ohař našeho souseda
22.04.2023 13:32:24 | stormeater