Přání a moc
Každý z nás má za život
spoustu přání.
Ne však každé
je ihned k mání.
Je libo si přát
třeba zdraví, lásku.
Tím přestříhnout
tu startovací pásku.
Taky hmotné věci
co nepřáli by jsme si.
Nebo práci vysněnou
s legraci vždy spojenou.
Máme v sobě
velkou moc.
Přát si jen dobro
nikdy zlo.
V dobru je láska, vděk,
naděje, radost.
Ve zlu jen nuda, hněv,
nenávist a starost.
Vždycky máme na výběr
buď ANO nebo NÉ.
S ANO nás čeká přání, moc.
S NÉ jen trable zlé.
chybka tam je - s legraci ííí? Ne? .) jinak zajímavá říkanka, byť mi to opět drhne v přednesu .)
24.04.2023 13:30:32 | Constantine
Mám pocit, že je tam i. Ale pokud né, tak se omlouvám, nejsem učitelka češtiny
24.04.2023 15:42:03 | Marťas9