Na stěnách fresky dávnověké,
vzpomínky lidských pamětí.
Příběhy duchovní fantazie,
brzy odletí.
Obrazy na stěnách, barvy života,
co jiný byl a přeci stejný,
Jak život náš, co všichni žijeme.
Ten neprodejný.
Nad střechami, pod nebesy;
červánky planou – oheň snad ?
A za zdmi oprýskaných domů
pláče sad.